Trebinje

Redah održao obuku o 'Bike Friendly' standardima

Projekt Razvoja "Bike Friendly" standarda podržan je grant sredstvima Projekta za razvoj i promidžbu turizma, koji provodi Vijeće za regionalnu suradnju (RCC), a kojeg financira Europska unija.
Gospodarstvo / Flash | 21. 01. 2019. u 15:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj Redah, zajedno s Razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica (Republika Srbija) i Turističkim klasterom Montenegro iz Nikšića (Crna Gora) od 17. do 19. siječnja organizirala je trodnevnu obuku za tehnička tajništva i evaluatore prvog regionalnog Bike Friendly standarda. 

U okviru tog projekta Redah će razviti sustav kontrole kvalitete pružatelja usluga duž biciklističkih ruta, čime će se uspostaviti novi, jedinstveni i usklađeni sustav kontrole kvalitete koji će usvojiti i cikloturisti, kao i pružatelji različitih turističkih usluga u tri ekonomije: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, priopćeno je iz Redah-a. 

Tehnička tajništva koja se sastoje od Asocijacije za ekonomski razvitak Redah, kao Regionalnog tehničkog tajništva, i Razvojne agencije Zlatibor iz Užica te Turističkog klastera Montenegro iz Nikšića, kao Nacionalnih tehničkih tajništva, u ova tri dana su obučeni za proces provedbe i upravljanja ovim standardom, dok su evaluatori sastavljeni od članova biciklističkih klubova obučeni za proces, procjenu i savjetovanja turističkih subjekata pogodnih za cikloturiste. 

Obuku je vodio stručnjak za ruralni razvoj i cikloturizam Nedo Pinezić, koji je sudionicima prenio dobre prakse Bike Friendly standarda širom Europe, kao i zajedno sa sudionicima razvio kriterije za ovaj prvi regionalni "Bike Friendly" standard. 

U sklopu obuke posjećena su dva turistička objekta, i to trgovina i servis biciklističke opreme "Sirena" u Trebinju kao potencijalni nositelj oznake "Bike Friendly servisna stanica", te restoran "Zavala" u Ravnom kao potencijalni nositelj oznaka "Bike Friendly smještaj" i "Bike Friendly ugostiteljski objekt". 

Projekt Razvoja "Bike Friendly" standarda podržan je grant sredstvima Projekta za razvoj i promidžbu turizma, koji provodi Vijeće za regionalnu suradnju (RCC), a kojeg financira Europska unija.

Kopirati
Drag cursor here to close