Novalić potvrdio

Razvojna banka FBiH kupila Agrokomerc!

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2016. u 19:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić, gostujući u emisiji FTV ''Odgovorite ljudima'' rekao je da je Razvojna banka kupac "Agrokomerca" iz Velike Kladuše.

''Ušli smo u Agrokomerc, znači kupili od samih sebe. Dugovi su bili oko 100 milijuna KM. Privatni povjeritelji su tužili, odredili smo taj iznos, Razvojna banka FBiH je kupila, i to je najbolje je rješenje. Ponudili smo onoliko novca koliko je potrebno da se zadovolje povjeritelji. Druge su tvrtke nudile više, ali su odustali.

Ovo je centar u Velikoj Kladuši, ima centar u Pjaniću i u centar u Ćoralićima. Istu tehniku ćemo primijeniti i tu. Našli smo tri investitora, dva domaća i jedan strani, sa kojima pregovaramo, i to ćemo definitivno riješiti nakon 20 godina'', rekao je Novalić, javlja Slobodna Bosna.

Svoje ponude za Agrokomerc dala su dva sarajevska biznismena, Nihad Imamović i Mustafa Gadžo, preko svojih kompanija ''Ein Natural'' i ''Silsila''. Na usmenoj prodaji dijela imovine Agrokomerca održanoj pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši krajem veljače ove godine kao najbolji ponuđač pojavio se Imamović sa 12 milijuna KM, drugi je bio Gadžo sa 5,5 milijuna KM, dok je Razvojna banka FBiH bila treća sa 2,2 milijuna KM.

Dva-tri dana prije nego je trebao uplatiti novac Imamović je odustao ''zbog telefonskih prijetnji“. Potom je bez obrazloženja odustao i Gadžo, te je na kraju Razvojna banka FBiH za samo 2,2 milijuna KM kupila Agrokomerc.

Kopirati
Drag cursor here to close