Standnding Working Group

Ravno: Prezenirana shema za razvitak turističkih i poljoprivrednih gospodarstava

U Ravnom sastanak Grupe zainteresiranih strana prekograničnog područja "Krš“
Gospodarstvo / Flash | 23. 03. 2019. u 15:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Ravno bila je domaćin IX. sastanka Grupe zainteresiranih strana prekograničnog područja "Krš“,  u organizaciji Standnding Working Group.

Sastanak je bio posvećen prezentaciji projekta Podrška ekonomskoj diverzifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Europi (SEDRA).

Na sastanku je prezenirana planirana grant shema koja podržava razvitak turističkih i poljoprivrednih gospodarstava u prekograničnim područjima ''Krš'', ''Drina-Tara'' i ''Drina-Sava'' s ciljem stvaranja dodane vrijednosti, za generiranje prihoda, stvaranje novih radnih mjesta i valorizaciji lokalnih prirodnih resursa na ekološki, socijalno i kulturno održiv način, priopćeno je iz Općine Ravno.

Posebna pozornost se posvetila uključivanju žena i mladih u prekograničnim područjima.

Prezentiran je i poziv za podršku manifestacijama i planirane obuke u sklopu projekta. S nazočnim gospodarstvenicima i predstavnicima udruga iz turističkog i agrobiznis sektora analizirali su se dostavljeni upitnici kao i obučavanje za planiranje, organizaciju i implementaciju aktivnosti ''ljudi-ljudima'' (podrška regionalnim manifestacijama).

Kopirati
Drag cursor here to close