Agrokorove tvrtke

Ramljak u Sarajevu: Neće biti velikog broja otpuštanja radnika

Gospodarstvo / Flash | 23. 06. 2017. u 12:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas nakon sastanka s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za "Agrokor" Antom Ramljakom da je fokus sastanka bio o pitanju kvalitetnog nastavka suradnje i poslovanja te da je prioritet zadržavanje što većeg broja kapaciteta i onih koji rade u tim kompanijama.

''I dalje se vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompleksnog procesa restrukturiranja "Agrokora", a to nam daje jamstva da će se maksimalno zaštititi poslovanje tvrtke te da će se zaštititi radnici'', istaknuo je Zvizdić.

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

''Nakon što smo uspjeli osigurati financiranje na razini "Agrokor" grupe, u sljedećem razdoblju više vremena će se posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve'', naglasio je Ramljak.

Najavio je da će javnost biti obaviještena o razvoju situacije nakon sastanka s dobavljačima, koji bi trebao biti upriličen sljedećeg tjedna.

''Situacija nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom broju otpuštanja ljudi'', kazao je Ramljak te je zamolio za strpljenje da bi se pronašlo najbolje rješenje.

Prema posljednjim podacima kćerke firme "Agrokora" u BiH dobavljačima duguju oko 130 milijuna KM, a Ramljak je ranije iznio podatak da u BiH ima 5.100 zaposlenih u "Agrokorovim" kompanijama.

Kopirati
Drag cursor here to close