mali ekrani

RAK odlučio: Reality program samo iza ponoći

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2015. u 15:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reality programi i pseudoreality programi moći će se emitirati na malim ekranima u BiH samo iza ponoći, odlučilo je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Vijeće RAK-a je današnjoj 19. sjednici usvojilo prijedlog izmjene člana 10. Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na reality programe.

“Reality i pseudoreality programi će biti semitirani samo u periodu između 24 i 6 sati. Ovo ograničenje se ne primjenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizualne medijske usluge na zahtjev", ističe se u odluci, a prenose sarajevski mediji.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije je na sjednici razmatralo i usvojilo set prijedloga za izmjene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizualnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

Vijeće je razmatralo i zaključak Vijeća ministara sa 33. sjednice u vezi sa donošenjem odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Agencije, te razrješenjem, odnosno imenovanjem v.d. generalnog direktora.

Vijeće Agencije je jednoglasno zaključilo da odluka o imenovanju i razrješenju v.d. generalnog direktora nije u skladu sa nadležnošću Vijeća ministara BiH, u smislu člana 20. Zakona o Vijeća ministara.

Savjet Agencije smatra svojom obavezom da na navedene okolnosti upozori Vijeće ministara BiH i da zatraži preispitivanje odluke, odnosno da se nikakve privremene kadrovske promjene ne čine do okončanja natječajne procedure za izbor generalnog direktora Agencije, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku, priopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close