manji u odnosu na lani

Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu smanjila gubitak

Gospodarstvo / Flash | 06. 12. 2015. u 10:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu završila je treći kvartal ove godine s gubitkom od oko 9,7 milijuna KM.

U financijskom izvještaju za treći kvartal 2015. godine, objavljenom na Banjalučkoj burzi, navedeno je da je gubitak ovog poduzeća znatno smanjen u odnosu na prošlogodišnji kada je u istom razdoblju iznosio 27,5 milijuna KM.

Međutim, akumulirani gubitak Rafinerije nafte veći je od pola milijarde maraka i na kraju trećeg kvartala ove godine iznosio je čak 536,5 milijuna KM.

Obaveze Rafinerije nafte veće su od 662 milijuna KM, od čega su dugoročne obveze 586 milijuna KM, a najviše duguje povezanim pravnim osobama, čak 516,8 milijuna KM.

U izvještaju se dodaje da od kratkoročnih obaveza, koje iznose 76 milijuna KM, također najveći dio od 46 milijuna KM odnosi se na obaveze prema povezanim pravnim osobama.

Rafinerija je za devet mjeseci ove godine ostvarila prihod od 73 milijuna KM, a najveći dio od prodaje učinka povezanim pravnim osobama od 56,4 milijuna KM.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine broj zaposlenih je smanjen za 146 radnika, tako da je Rafineriji na kraju trećeg kvartala bilo 1.228 zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close