Malo pomalo

Radovi na Rondou dobili novi rok za dovršetak

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2017. u 10:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parter ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, odnosno pločnik na mostarskom Rondou trebao bi biti dovršen do kraja kolovoza. Kako doznajemo, jedinim dijelom krivac za novo prolongiranje dovršetka radova.

Iako se ranije spominjalo kako će radovi biti gotovi u travnju a onda u lipnju da bi se sada dovršetak radova prolongirao do kraja kolovoza.

Kako doznajemo iz Gradske uprave problem je nastao nakon što se na prvotne planirane radove moralo raditi dodatne zahvate koji nisu predviđeni u planu a tijekom izvođenja radova pokazala se potreba za njihovim izvođenjem.

Također, doznajemo i kako se zbog dimenzija granitnih ploča moralo čekati na novu sirovinu ali i da je izvođač radova odustao od prvobitnog tempa zbog nedostatka novca.

Rečeno nam je kako su se iznašla dodatna sredstva za dovršetak radova pa bi mostarski Rondo, nakon 15 godina od postavljanja novog spomenika pred Kosačom, tek pred jesen trebao zasjati u punom sjaju.

Naime, nakon što je pred Kosačom danima bila vojska radnika, intenzitet radova je vremenom opadao a posljednjih tjedana na platou se ne radi ništa.

No, odmah nakon toga uslijedit će novi radovi. Naime, nakon ljetne sezone doznajemo kako su u planu radovi od Rondoa do zgrade stare Kirurgije u sklopu kojih će se rješavati kanalizacijski problemi te će se sanirati asfalt na prometnici.

Kopirati
Drag cursor here to close