Subotnji radovi

Radovi kod Kosače: Uklonjena stabla i započeli radovi na pješačkoj stazi

Gospodarstvo / Flash | 01. 04. 2017. u 13:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčana i topla subota pogodovala je radnicima koji su zaduženi za uređenje prostora ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje se odvijaju radovi na uređenju partera, zelenih površina i pješačke staze te fontane i konačnog završetka spomenika hrvatskim braniteljima.

Radnici su u subotu radili na uređenju pješčačke staze, pa su u nekoliko navrata zaustavljali promet, s obzirom da su morali rezati dijelove stabala koja su pravila smetnju, odnosno kojima je trulo korijenje, a koja su izvađena, kao što će biti slučaj i sa stablima kojima nema lijeka.

Predviđeno je da u sklopu rekonstrukcije budi zamijenjeni i oštećeni rubnjaci, a bit uklonjen i dio platana koji su u vrlo lošem stanju.

Zelenilo na parteru ispred Kosače zamišljeno je na način da se bazira na niskom zelenilu zimzelenom i četinarskom, a bit će zasađeno i ukrasnih trešanja kao i masline. Zelene površine ostaju uglavnom u površini u kojoj su i bile, a planirano je i proširenje zelenih površina. Zadržat će se i cvjetne površine oko spomenika kao što su i bile, samo u drugom obliku. Prostorom će prevladavati nisko zelenilo koje ne treba biti toliko veliko da se ne bi zaklonio pogled ni na objekt Kosače ni na spomenik.

Bit će urađena i nova rasvjeta, koja će biti postavljena u zelenilu u grmovima, tako da će se time dobiti lijepi svjetlosni efekti. Također će biti urađen i novi sustav navodnjavanja zelenila.

Cijeli prostor ispred Kosače tako će dobiti potpuno novi izgled, parter popločan s tri vrste kamena, a radovi bi trebali biti okončani do konca travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close