HP Investing

Radnici blokirali Mostar

Gospodarstvo / Flash | 23. 02. 2017. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici tvrtke HP Investing iz Mostara blokirali su danas Bulevar okupivši se ispred Gradske Vijećnice.

Kako doznajemo, prosvjedi su pokrenuti jer je blokiran rad separacije ove tvrtke na južnom prilazu Mostaru.

''Pet dana se nećemo skloniti'', poručili su radnici.

Naime, separaciju tvrtka koristi već 20 godina a proteklog vikenda pojavili su se ''neki ljudi'', koji tvrde da su vlasnici dijela separacije te su je blokirali što je izazvalo prosvjede kod vodstva i djelatnika tvrtke.

Navodno je netko iz Gradske uprave, kako se moglo čuti među radnicima, potpisao ovakvu odluku zbog čega je blokirana separacija.

Marina Deronjić načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara danas će s početkom u 15:45 sati održati konferenciju za novinare u prostorijama ovoga Odjela, priopćeno je iz Grada Mostara.

''Traže novac da bi nastavili koristiti zemlju 22 godine. Ovo su ljudi koje mi hranimo, njih je 350 i kako sada firma ne radi. Dok zakon ne dodje na svoje mjesto, blokari smo. Ne možemo raditi zbog reketiranja'', poručila je uposlenica i kćerka direktora tvrtke HP Investing d.o.o. Sanela Pekušić i dodali da im se prijeti oružjem i bombama.

Također. šuška se među radnicima, kako će ''netko tu praviti zgradu''.

Inače, spomenuta tvrtka angažirana je na izgradnji kolektora u Mostaru, kao i još nekim gradskim i županijskim projektima projektima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close