Popunjavanje kadra

Rad u HNŽ-u će 'provjeravati' više inspektora

Vlada HNŽ je usvojila Odluku kojom je zadužila ministarstva koja imaju inspekcijske službe da pokrenu postupak popunjavanja nedostajućeg inspekcijskog kadra.
Gospodarstvo / Flash | 14. 06. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici, Vlada HNŽ-a je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, razmotren je Program utroška novčanih sredstava u iznosu 1.200.000,00 maraka za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji.

Cilj je Programa podizanje proizvodnje na razinu samoodrživosti, povećanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvitak poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju.

 Na prijedlog Uprave za prognanike i izbjeglice usvojen je dio Programa utroška sredstava za 2018. godinu koji se odnosi na za skrb raseljenih osoba i povratnika u iznosu 100.000,00 maraka i pomoć u održivom povratku u iznosu 60.000,00 maraka.

Vlada je usvojila i Odluku o plaćanju troškova održavanja šest kolektivnih centara u kojima je smješteno 79 obitelji odnosno 160 osoba.

Također, usvojena je Odluka o utvrđivanju visine iznosa uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje raseljenih osoba i povratnika u iznosu od 8 maraka mjesečno po nositelju osiguranja, kao i Odluka o utvrđivanju visine naknade za podmirivanje troškova ukopa raseljenih osoba i povratnika u iznosu od 700 maraka.

Na današnjoj sjednici razmotreno je i usvojeno Izvješće o radu inspektorata Ministarstva gospodarstva za 2017. godinu. Tijekom rasprave, Vlada je konstatirala kako se, zbog manjka broja inspektora, suočava s ozbiljnim izazovima kontrole zakonitosti rada u različnim područjima. Stoga je usvojila Odluku kojom je zadužila ministarstva koja imaju inspekcijske službe da pokrenu postupak popunjavanja nedostajućeg inspekcijskog kadra.

Vlada je prihvatila Informaciju o postupku davanja odgovora na Upitnik Europske komisije-povjerenstva. Tijekom rasprave istaknuto je zadovoljstvo načinom na koji su, sukladno zadanim rokovima, ispunjene zadaće stavljene pred HNŽ u tom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close