Prvi let 15. kolovoza

Qatar Airways povezao Dohu i Sarajevo

Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2017. u 21:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja svjetska aviokompanija Qatar Airways konačno je odredila datum prvog leta na relaciji Doha - Sarajevo. Kako doznaje Klix.ba, prvi let iz Dohe za Sarajevo je 15. kolovoza, a zrakoplovAirbus 320 se isti dan vraća u Dohu.

Iako su iz Qatar Airwaysa najavili da će do kraja 2017. ili početkom 2018. godine Sarajevo postati dio njihove mreže, to će ipak biti nešto ranije.

Prvi zrakoplov katarske aviokompanije polijeće iz Dohe 15. kolovoza ujutro u 6:40, a u Sarajevo stiže u 11:30. Let će trajati pet sati i 50 minuta. Isti dan zrakoplov se vraća u Dohu - polijeće u 12:30, a slijeće u 18:45, tj. za pet sati i 15 minuta.

Kako doznaje Klix.ba, zrakolov će letjeti četiri puta tjedno i to utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Avionska veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo doći će i do razvoja turizma u našoj zemlji.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Podsjećamo i da je Qatar Airways kompanija koja je nedavno proglašena najboljim svjetskim avioprijevoznikom po izboru putnika.

Kompanija posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Zbog diplomatskih napetosti između Katara i drugih zemalja Zaljeva kompanija je trenutno pod velikim pritiskom jer ne smije letjeti iznad susjednih arapskih zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kopirati
Drag cursor here to close