Četvrti dan blokade deponije Uborak

Ozbiljno shvaćeni: Mogući prosvjedi pred Gradskom upravom

Kako je kazao za Bljesak.info Nijaz Hodžić, jedan od organizatora prosvjeda, kamioni su za sada prestali dovoziti otpad što je jedan od naznaka da ih se počinje shvaćati ozbiljno.
Gospodarstvo / Flash | 13. 06. 2019. u 11:19 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč nesnosnom smradu koji se širi s deponije Uborak pored Mostara i velikih vrućina, već četvrti dan za redom  stotinjak prosvjednika ne odustaje od blokade ulaska kamionima sa smećem na deponiju sve do se ne ispune njihovi zahtjevi za  i žurnom sanacijom cjelokupnog područja, kao i ostavku direktora deponije.

Kako je kazao za Bljesak.info Nijaz Hodžić, jedan od organizatora prosvjeda, kamioni su za sada prestali dovoziti otpad što je jedan od naznaka da ih se počinje shvaćati ozbiljno.

''Zatvaranje deponije ne tražimo tek sada. Već duže vrijeme od vlasti tražimo da poduzme nešto po ovom pitanju. Ovaj smo put odlučni izdržati do kraja i natjerati nadležne da napokon naprave konkretne korake u rješavanju ovoga problema'', odlučan je Hodžić.

Iako im se do sada nitko od nadležnih nije obratio, podrške građana i brojnih udruga ne izostaje.

''Dobivamo brojne poruke podrške građana na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Iako znamo da ova blokada deponije utječe na sve građane Mostara apeliramo na strpljenje'', poručio je Hodžić te dodao da su u tijeku dogovori s pojedinim udrugama oko prosvjeda koji bi se uskoro trebali održati ispred Gradske uprave.

Foto:Facbook / Blokada deponije Uborak

''Jutros smo stupili u kontakt s nekim udrugama oko ove ideje za što se nadam da će biti realizirana. Nadam se da će se ovoj inicijativi odzvati i građani grada Mostara jer ovaj problem ne tiče se samo stanovnika pored deponije Uborak, već svi građana našeg grada pa i šire okolice'', ističe.

Iz Građanske inicijative 'Jer nas se tiče' također apeliraju na građane da ''ne nasjedaju na manipulacije i ne dozvole da nadležne institucije krivicu za trenutno stanje u gradu prebace na građane koji se svakodnevno na miran i dostojanstven način bore za osnovna ljudska prava''.

Već ranije gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić odbio je dati službenu izjavu medijima o blokadi deponije sve dok se ne ustvrdi postojanje navedenih otrova o kojima je ranije izvijestila Udruga Futura. Cijelu situaciju okarakterizirao je tek kao ''pravljenje političkog nereda u gradu Mostaru''.

Foto: Bljesak.info / Opasno je i udisati zrak

Danas bi u Sarajevu trebao biti održan sastanak mostarskih dužnosnika s federalnim ministarstvom okoliša na kojem bi se trebalo riješiti pitanje deponiranja mulja iz pročistača.

Kopirati
Drag cursor here to close