A smijemo se zagrebu

Propada još jedna rekonstruirana ulica u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2016. u 18:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se regija zabavljala velikom rupom na zagrebačkom raskrižju, Mostarce je opet u zbilju vratilo propadanje tek rekonstruiranih prometnica.

Ovog puta propao je asfalt u Ulici fra Didaka Buntića, na dionici koja je asfaltirana nakon višemjesečnog rada na glavnom kanalizacijskom kolektoru.

''O kakvoj traljavosti se radi, svjedoče fotografije većih, sada i okom vidljivih oštećenja. No, ne treba isključiti mogućnost pojave i još ovakvih ulegnuća zbog očito izuzetno loše odrađene podloge ispod asfaltnog dijela. Molim, da objavite ove fotografije jer se rupe inače neće sanirati, a predstavljaju izuzetnu opasnost za imovinu ljudi (auta) koja intenzivno prolaze ovom dionicom koja je itekako prometna'', piše čitatelj portala Bljesak.info koji je poslao fotografije nove mostarske sramote.

Još gora je činjenica da je spomenuta ulica dva puta presvučena asfaltom. Naime, prometnica asfaltirana sredinom prosinca nakon radova na postavljanju kolektorskog sustava, ''sastrugana'' je sredinom veljače kada je nanesen novi sloj asfalta.

Radove, u vrijednosti od oko milijun maraka, izvodila je tvrtka Amitea.

Podsjećamo, slično se dogodilo i nakon radova u naselju Zalik, a gradonačelnik Ljubo Bešlić je na press-konferenciji nakon toga rekao kako će izvođači radova sanirati sve nepravilnosti.

Na spomenutoj konferenciji, održanoj sredinom siječnja, mostarski gradonačelnik je poručio kako su mediji bez potrebe negativno pisali o postavljanju kolektora i pratećim radovima, naglasivši kako će sve nepravilnosti biti ispravljene.

Istodobno, poručio je kako prometnice na koje su se građani žalili zbog rupa zbog kojih su stradali automobili nisu tehnički primljene te da građani na svoju ruku prolaze tim ulicama.

Na konferenciji je tada poručeno i kako američka tvrtka nadgleda radove. Tvrtka se nikada nije oglasila.

Inače, mostarske rekonstrukcije, pale su u sjenu političkih natezanja oko promjena izbornih pravila za Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close