Traže rješenje

Proizvodač Kinder čokolade se oglasio o skandalu: Naši proizvodi su vrhunske kvalitete

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2016. u 16:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foodwatch, organizacija za zaštitu potrošača, testirala je više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada diljem Njemačke i došla do zabrinjavajućih podataka.

Kako su objavili na svom Twitteru, testiranje je pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice, Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice Classic Schokohappen pozitivne na kancerogene supstance - aromatska mineralna ulja (MOAH) i zasićena mineralna ulja (MOSH). Ova ulja, upozoravaju iz Foodwatcha, mogu nanijeti dugoročnu štetu ljudskim organima, a posebno su rizična za malenu djecu, piše Index.hr.

Nakon ove objave oglasili su se iz Ferrera iz kojeg tvrde da su njihovi proizvodi vrhunske kvalitete te da su napravljeni po svim zakonima.

"Zajedno sa svim našim partnerima u lancu opskrbe hranom radimo na tehničkim rješenjima kako bi se smanjila prisutnost te materije koliko god je to moguće i kako bi se izbjeglo njezino prenošenje na hranu", priopćili su.

Tvrde da tragovi mineralnog ulja postoje skoro svuda u okolini i da se na različite načine mogu prenijeti na hranu.

"Glavni izvori prijenosa su, primjerice, tiskarske boje koje sadrže komponente mineralnih ulja, a koje se koriste pri procesu recikliranja ambalaže, pa se zbog eventualnog prisustva recikliranih vlakana mogu prenijeti na sirovine i hranu", pojašnjavaju u Ferreru.

Kopirati
Drag cursor here to close