Program do 2021. godine

Program bh. ekonomskih reformi bit će proslijeđen Europskoj komisiji

Vijeće ministara usvojilo Program ekonomskih reformi do 2021. godine
Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2019. u 17:32 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje, usvojilo je na današnjoj sjednici Program ekonomskih reformi (ERP) za razdoblje 2019 – 2021. godine, sastavljen od pet tematskih cjelina, uključujući prioritete strukturalnih reformi, makroekonomski i fiskalni okvir.

Reforme će biti usmjerene na unapređenje strateškog i zakonodavnog okvira u skladu s ugovorom o uspostavljanju energetske zajednice, stvaranje održivog ustava financiranja željezničke infrastrukture, unapređenje poljoprivredne proizvodnje, jačanje ustava infrastrukture kvaliteta BiH po modelu EU. Radit će se na daljnjem unapređenju sektora komunikacija i informacionog društva, uz usklađivanje regulatornog okvira sa standardima EU, intenziviranju suradnje u obrazovanju i povećanju efikasnosti tržišta rada, uspostavljanju efikasnog sustava potrošnje u zdravstvu i unapređenju sustava socijalne zaštite.

Program ekonomskih reformi će biti proslijeđen Europskoj komisiji, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close