Nema straha

Proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu neće utjecati na BiH

Proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske neće doći ni do kakvih promjena u odnosu prema Bosni i Hercegovini jer se on proglašava u istom području mora u kojem se sada proteže zaštićeni ekološko-ribolovni pojas RH.
Gospodarstvo / Flash | 14. 12. 2020. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić izvijestio je u ponedjeljak predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da planovi Hrvatske za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu neće utjecati na odnose između dvije države.

"Proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske neće doći ni do kakvih promjena u odnosu prema Bosni i Hercegovini jer se on proglašava u istom području mora u kojem se sada proteže zaštićeni ekološko-ribolovni pojas RH (ZERP), koji se već sada u potpunosti primjenjuje na BiH", stoji u priopćenju objavljenom nakon susreta veleposlanika Sabolića s Tegeltijom.

Hrvatski je veleposlanik čelniku Vijeća ministara BiH pojasnio kako su aktivnosti vlade Hrvatske na donošenju Prijedloga odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru u skladu sa Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravu mora.

Tijekom razgovora o ostalim političkim i gospodarskim pitanjima Sabolić i Tegeltija suradnju dvije zemlje ocijenili su dobrom te ukazali na mogućnosti daljeg poboljšanja u obostranom interesu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close