Tvrtka u stečaju

Prodan mostarski Žitopromet?

Gospodarstvo / Flash | 06. 02. 2017. u 14:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski ''Žitopromet'' kupili su mostarski gospodarstvenici, a kako neslužbeno doznajemo, dogovor s tvrtkom u stečaju je postignut, a navodno bi iznos od 5 milijuna na račun Žitoprometa trebao biti uplaćen u roku od mjesec dana.

Tragom ove informacije kontaktirali smo stečajnu upraviteljicu Žitoprometa Milku Musu koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije.

''Žitopromet nije prodan sve dok novac ne budu na računu'', rekla je stečajna upraviteljica Žitoprometa Milka Musa za Bljesak.info.

Doznajemo da je priča o prodaji Žitoprometa došla i do sindikalnih krugova.

Podsjećamo, mostarski je Žitopromet bio jedan od najvećih pekarskih giganata koji je uspješno poslovao 70 godina. Privatiziran je 2001. godine, od kad je poduzeće počelo bilježiti gubitke. Od 2011. godine preko stotinjak radnika počelo je prosvjedima tražiti plaće i poboljšanje poslovanja ove tvrtke.

Proizvodnja je prekinuta, a u više navrata je najavljivano dobivanje kredita i pokretanje proizvodnje u ovoj mostarskoj kompaniji.

Nakon niza prosvjeda, raznih skandala i zahtjeva raznim instancama 2012. godine pokrenut je stečaj pred Općinskim sudom u Mostaru. Nekoliko mjeseci kasnije Sud je donio Rješenje za otvaranje stečajnog postupka.

Važno je navesti kako je imovina Žitoprometa u Raštanima, Ljubuškom, Čapljini, Stocu prodana, odakle su radnicima isplaćivane zaostale plaće.

Kopirati
Drag cursor here to close