Kreativa marketing

Priprema se još jedan veliki projekt koji prelazi lokalne granice

''Pokušat ćemo da u Tuzlu dovedemo sve značajnije turističke agencije iz BiH i zemalja okruženja'', rekao je Omer Isović, jedan od organizatora manifestacije.
Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2017. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom završetka veoma uspješnog 1. Zuzla gastro showa održana je konferencija za novinare.

Omer Isović , jedan od organizatora manifestacije ispred Kreativa marketinga i ministar trgovine i turizma u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić su istaknuli zadovoljstvo realizacijom samog projekta i medijskom pažnjom koju je izazvao.

''Skoro da ne postoji medij u svijetu koji nije izvijestio o ovom događaju  i možemo slobodno reći da je ovo do sad najjača kampanja  koja je za cilj imala promociju domaćeg'', rečeno je.

Iz Kreativa marketinga su najavili još jedan veliki projekt koji prelazi  lokalne granice.

''U travnju 2018. godine imamo aktivnosti oko promocije turističkih potencijala Tuzle i našeg kantona. S tim u vezi pokušat ćemo da u Tuzlu dovedemo sve značajnije turističke agencije iz BiH i zemalja okruženja. Dvodnevno upoznavanje sa našim turističkim potencijalima bit će naša najbolja moguća promocija, jer na ovaj način želimo postići masovnije turističke posjete u narednom periodu. Veliki broj je onih koji dolaze u jednodnevne posjete, a mi ih želimo ovdje zadržati par dana jer zaista imamo turističke potencijale koje više moramo iskoristiti'', rekli su.

Trećeg dana planiran je i veliki event  pod nazivom WE ARE  EUROPE, WE ARE THE WORLD koji bi trebao ugostiti gradonačelnike gradova i predstavnike obrtničkih komora  Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Zenice, Bihaća, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Prištine, Novog Sada, Skopja, Podgorice, Splita i drugih.  

Zajedno sa njima planirano je i prisustvo 15 000 sudionika u folkloru koji će na veličanstven način predstaviti gradove i zemlje iz kojih dolaze, te napravit najveće narodno kolo na svijetu ikad zabilježeno .

''Cilj nam je da kroz kulturu, običaje, tradiciju pokažemo da nas spaja mnogo stvari i da se ovo podneblje može vezati i za lijepe stvari na koje smo svi ponosni. Poslat ćemo i poruku da nam je svima budućnost u EU i da i Europa sa svoje strane mora ubrzati neke stvari . Vrijednosti koje baštini Europa ovo podneblje baštini stotinama godina unazad i želimo da budemo dio te velike obitelji u svakom smislu riječi'', rekao je Isović .

Aktivnosti na projektu počinju već naredni tjedan.

''Ovo je Projekt koji prelazi granice lokalnog i resorno ministarstvo, Turistička zajednica TK i vlada TK će pružiti podršku ovakvim projektima'', rekao je na kraju ministar Gluhić.

Kopirati
Drag cursor here to close