Indikator.ba uručio priznanja

Prijedor napravio poslovni potez godine

Gradu Prijedoru priznanje "Poslovni potez godine" Indikator.ba dodijelio je za spremnost njegove administracije za prihvaćanje investitora koji su najavili otvaranje oko 2.500 novih radnih mjesta.
Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici portala Indikator.ba uručili su u utorak, prvog dana Jahorina ekonomskog foruma, priznanja za "Poslovni potez godine" Gradu Prijedoru i "Najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2018/2019." Olimpijskom centru Jahorina.

Gradu Prijedoru priznanje "Poslovni potez godine" Indikator.ba dodijelio je za spremnost njegove administracije za prihvaćanje investitora koji su najavili otvaranje oko 2.500 novih radnih mjesta.

Foto:PR / Indikator.ba uručio priznanja

Olimpijski centar Jahorina jedini je dobitnik priznanja za "Najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2018/2019.", a što je zaslužio povećanjem broja skijaša za 220 posto, uspješnom prodajom hotela Bistrica švicarskom partneru "Batagon Factoring” i obavezivanjem novog vlasnika da u rekonstrukciju objekta uloži 15 milijuna eura. Uz to ovaj skijaški centar je prvi otvorio minulu skijašku sezonu, uspostavio novi sky-vrtić, organizirao nekoliko zanimljivih natjecanja, koncerata na otvorenom i omogućio održavanje više škola skijanja za djecu.

Koordinator projekta "Poslovni potez godine" Hajdar Arifagić kazao je da prilikom izbora Grada Prijedora i OC Jahorina za najbolje u prošloj godini nije bilo dvoumljenja jer su svojim aktivnostima izdigli iznad ostalih i pokazali kako se pravilnim strateškim usmjerenjem, dobrim vođenjem i ustrajnim radom mogu postići odlični rezultati.

Zahvaljujući u ime dobitnika Mišo Reljić, savjetnik gradonačelnika Grada Prijedora za gospodarstvo, kazao je da orijentacija na dovođenje stranih investitora, kojoj se Grad Prijedor okrenuo prije nekoliko godina, daje rezultate.  U svibnju će biti otvoreni pogon talijanske Calzedonije koja bi u konačnici trebalo uposliti 1.600 osoba u Prijedoru, te pogon slovenskog Kolektora kojim će se ovaj proizvođač koji ima već značajnu proizvodnju u Laktašima, proširiti i na ovaj grad.

Foto:PR / Indikator.ba uručio priznanja

''U ovom trenutku imamo 13 stranih investitora s kojima pregovaramo'', kazao je Reljić.

Olimpijski centar Jahorina nakon uspješne zimske sezone neće stati s obogaćivanjem ponude i ulaganjima, a prioritet je ljetna turistička sezona, kako bi olimpijska planina bila atraktivna destinacija tijekom cijele godine.  Novitete, kako je rekla Nada Šljivić, izvršna direktorica za financije, treba očekivati uskoro.

Izbor portala Indikator.ba je napravljen na bazi analize više od 2.000 poslovnih informacija objavljenih u medijima, na web stranicama kompanija, poslovnih i lokalnih zajednica. U najužem izboru našlo se šesnaest poslovnih odluka kreiranih na području cijele BiH. Portal Indikator.ba će uručiti priznanja i drugim dobitnicima priznanja, a čija smo imena ranije objavili na stranicama portala.

Kopirati
Drag cursor here to close