BIH GREEN AWARDS

Prijavite svog šampiona u zaštiti prirode

Organizatori ovom kampanjom nastoje promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.
Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2019. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), treći put zaredom organizira kampanju za izbor i dodjelu nagrade ''ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS'' 2019.

U 2017. smo ovu kampanju realiziralii u suradnji sa Veleposlanstvom SAD u BiH a prošle i nadamo se ove godine je to Veleposlanstvo Republike Češke uz podršku, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske'', navode organizatori u priopćenju za javnost.

Ovom kampanjom nastoje promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

''Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove/općine, NVO-e, fondacije, škole, vrtiće, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge'', navodi se u priopćenju.

Uputili su poziv za sve da do NEDJELJE 24.03.2019. godine do 00:00 sati nominiraju svoje kandidate ''Šampione zaštite prirode''. Nominirati mogu svi i to u jednoj ili više kategorija:

  1. GRAD/OPĆINA/OPŠTINA
  2. POSLOVNI SUBJEKTI - PREDUZEĆA
  3. ORGANIZACIJE/NVO/FONDACIJE
  4. ŠKOLE/VRTIĆE
  5. GRAĐANKA I GRAĐANIN - POJEDINCI
  6. a) građani i građanke do 30 godina starosti;
  7. b) građani i građanke preko 30 godina starosti.
  8. NEFORMALNE SKUPINE GRAĐANA (GRAĐANSKE INICIJATIVE)

Detaljne uputei obrazac za nominaciju možete preuzeti na web stranici Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla www.crp.org.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close