Prva sjenica Odbora

Prezentirani projekti i ideje za razvoj turizma u ŽZH

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije i predsjednik Odbora za razvoj turizma ZHŽ-a Ivan Jurilj prezentirao je konceptualni nacrt za otvoreni javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u području razvoja poduzetništva projekta EU4
Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2019. u 11:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Prva sjenica Odbora

Prva konstituirajuća sjednica Odbora za razvoj turizma Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Odbora za razvoj turizma te županije kojim se uređuje način rada, prava i dužnosti članova, kao i ostala pitanja vezana za rad, održana je u petak u Širokom Brijegu.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije i predsjednik Odbora za razvoj turizma ZHŽ-a Ivan Jurilj prezentirao je konceptualni nacrt za otvoreni javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u području razvoja poduzetništva projekta EU4Business.

Također, upoznao je sudionike s nositeljem i partnerima, ciljevima i svim pojedinostima u planiranom projektu te istaknuo kako je opći cilj projekta potpora gospodarskom rastu i zapošljavanju kroz jačanje partnerstva na lokalnoj i međunarodnoj razini i promocija modela uključivog poduzetništva.

Prezentirao je i projektnu ideju pod nazivom Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - "Cycling Rural" koja je prijavljena na Program IPA II CBC Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., a čija je koncept nota prošla tako da je u tijeku ispunjavanje pune aplikacije.

Pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ana Soldo predstavila je Program utroška sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva na području ove županije za 2019. godinu, čija je svrha doprinijeti ostvarenju strateškog cilja definiranog Strategijom razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje 2014.-2020. godine.

U ovom Programu kao prioritet se navodi konkurentno malo i srednje poduzetništvo kroz program za konkurentnost i poslovno planiranje kao i povoljna ulagačka klima u ZHŽ-u, a nositelj provedbe Programa je Ministarstvo gospodarstva ZHŽ-a, priopćeno je iz Ureda Vlade za europske integracije Zapadnohercegovačke županije.

Inače, Odbor za razvoj turizma ZHŽ-a je savjetodavno tijelo koje u koordinaciji s Uredom Vlade ZHŽ-a za europske integracije ima ključnu ulogu u izradi i provedbi Plana razvoja turizma ove županije za razdoblje od 2019. do 2026. godine, a čine ga predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora i to predsjednik i osamnaest članova, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close