tko ne leti, ne vrijedi

Prevara na vidiku: Tko će vratiti novac od nepostojećeg leta za Stuttgart?

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2015. u 13:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna luka Mostar nema nikakvih nadležnosti za povrat novca odgođenih letova iz Mostara za Stuttgart. Naime, više čitatelja upozorilo nas je kako nisu u mogućnosti kontaktirati bilo koga za povrat novca rezerviranih karata na spomenutoj liniji, koju je organizirala putnička agencija PRO PAK Hercegovina.

Pokušali smo odgovor zatražiti od spomenute agencije, koja na svojim službenim stranicama i dalje promovira letove za tri destinacije u Njemačkoj (Frankfurt, Munich i Stuttgart),  no unatoč brojnim pozivima ostali smo uskraćeni za bilo kakav odgovor.

Više čitatelja nam se obratilo ističući ovaj problem, a jedan od njih je pristao i govoriti za naš portal.

''Kupio sam kartu za Stuttgart po cijeni od 225 eura u poslovnici PRO PAK agencije na mostarskom aerodromu. Nedugo zatim, dobio sam mail od putničke agencije Sea Air kako je let za ovu liniju odgođen. Kontaktirao sam Maria Glišića, ravnatelja turističke agencije PRO PAK koji me je ispočetka uvjeravao kako let nije otkazan. Nedugo zatim je potvrdio kako je let otkazan te da će mi agencija Sea Air vratiti novac, da bi zatim promijenio priču i rekao kako će povrat novca izvršiti agencija PRO PAK. Više puta sam pokušavao ostvariti povrat u poslovnici na aerodromu, gdje sam i kupio kartu, no svaki put je poslovnica bila zatvorena'', rekao je zabrinuti čitatelj koji je kartu kupio prije mjesec dana.

Uz to, neki čitatelji tvrde kako im vlasnik agencije PRO PAK uporno tvrdi kako će im novac biti vraćen ''sljedećeg tjedna''.

Podsjećamo, spomenuta linija uspostavljena je 3. rujna 2015. godine kada je realiziran promotivni let. Tom prilikom najavljeno je kako će se građani Mostara na ovaj način, preko Osijeka, povezati s njemačkim destinacijama Sea Aira – Frankfurtom, Stuttgartom i Munchenom.

Na relaciji Mostar-Osijek-Mostar trebao je prometovati zrakoplov tipa SAAB SF-340A ukrajinskog prijevoznika AeroJet Airlines kapaciteta 33 putnika, no nakon ovog promotivnog leta, niti jedan više nije organiziran.

Kopirati
Drag cursor here to close