Bravo!

Predstavljena prva bh. jahta

Derubis 44 Fly jahta se prostire na tri kata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.
Gospodarstvo / Flash | 04. 07. 2020. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka firma Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza upriličila je u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je proizvedena u Bosni i Hercegovini.

Jahta je duga 14 metara, široka 4,5 metra i visoka šest metara i bit će izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire se na tri kata i pravljena je za boravak 10 odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Suvlasnica kompanije Derubis Yachts Lejla Kraljević izjavila je da je početku rada u hali je bilo minus 5 stupnjeva Celzijusa, a mnogi radnici nikad prije nisu ni vidjeli brod.

''Mi nismo samo napravili brod nego brodogradilište za serijsku proizvodnju brodova'', istaknula je Kraljević.

Foto: Fena / Predstavljena prva bh. jahta

Događaju je nazočio i premijer FBiH Fadil Novalić koji je naveo da su nositelji vlasti u BiH spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji.

Dodao je da tu prvenstveno misli na olakšavanje uvjeta za dobivanje dozvola, koncesija i svih ostalih birokratskih procedura.

''Ipak, postavljamo svima jedan uvjet, domaćim i stranim investitorima, a to je da koriste najsuvremenije tehnike, strojeve i najnapredniju tehnologiju. Vremena istrošenih strojeva i jeftine radne snage više ne postoje. Ovim projektom koji je predstavljen, želimo pokazati svima da je BiH u stanju nositi se i sa najzahtjevnijim tehnološkim izazovima'', rekao je Novalić.

Foto: Fena / Fadil Novalić
Kopirati
Drag cursor here to close