25. godina mira

U Mostaru predstavljen projekt 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom'

''Mi smo ovaj projekt zamislili kao izazov gdje će svatko od građana prisvojiti određeni dio zemlje, te će ga očistiti, ukrasiti i održavati čistim u narednom periodu, odnosmo godinu dana''
Gospodarstvo / Flash | 24. 01. 2020. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Mostaru u Američkom kutku predstavljen projekt Eko izazov 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom'. 

Javnoj promociji je prisustvovao ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović, učenici srednjih škola iz Mostara, a sudionicima se obratio i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson.

Bljesak.info / Predstavljen projekt 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom'  

''Mirna i prosperitetna zemlja u kojoj mladi žele da ostanu i da grade svoju budućnost je zemlja koja omogućava građanima da ispune svoja osnovna demokratska prava. I zato mi podržavamo inicijative koje znači građanski aktivizam i zato smo danas tu da podržimo ovaj projekt 'Učinimo našu zemlju još ljepšom', kazao je veleposlanik Nelson.

Bljesak.info / Predstavljen projekt 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom' 

On je rekao i da je 2020. godina značajna godina iz mnogo razloga. Podsjetio je, da je to obljetnica od završetka rata, te ujedno  25 godina od uspješnog partnerstva između SAD i BiH na rekonstrukciji i rehabilitaciji zemlje , ali i 25 godina mira.

''Čast nam je da imamo priliku da podržimo ovaj projekt, u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za nas u Mostaru, HNŽ-u ali i u BiH. Smatram da naša djeca trebaju što više da ulažu u misao održivosti i ekološkog zdravlja svih nas'', kazao je na promociji projekta ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović.

Projekt je osmišljen kao izazov a bit će dodijeljene i nagrade.

Bljesak.info / Predstavljen projekt 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom'  

''Mi smo ovaj projekt zamislili kao izazov gdje će svatko od građana prisvojiti određeni dio zemlje, te će ga očistiti, ukrasiti i održavati čistim u narednom periodu, odnosmo godinu dana. Pripremili smo i  novčane nagrade koje ćemo podijeliti na kraju samog izazova'', kazala je Nejra Šehić iz  Udruženja građana 'Ruke'

Kategorije za koje će bit dodijeljene nagrade su 'Pojedinci i obitelji' , zatim 'Škole i obrazovne institucije', te treća kategorija 'Poslovne kompanije i nevladin sektor'.

Također pripremljeno je i pet posebnih nagrada za najinovativnija i najkreativnija rješenja, a koja ne moraju spadati u jednu od ovih kategorija.

Bljesak.info / Predstavljen projekt 'Učinimo svoju zemlju još ljepšom' 

Inače, ovaj projekt je pokrenut u cilju obilježavanja 25. godina mira u Bosni i Hercegovini, i ima za cilj da angažira 25 tisuća volontera iz cijele zemlje koji će se aktivno uključiti u rješavanje ekoloških problema, zaštiti okoliša i pronalaženju rješenja za uređenje i brigu o javnim površinama, smanjenje otpada, recikliranje, upravljanje otpadom i to kroz implementaciju konkretnih volonterskih akcija u svojim lokalnim zajednicama.

Kopirati
Drag cursor here to close