Podrška zapošljavanju

Predsjedništvo BiH prihvatilo Sporazum o zajmu

Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2017. u 15:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je danas Sporazum o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Sporazum Vijeća ministara BiH i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti turizma.

Predsjedništvo BiH je na sjednici odobrilo Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da, umjesto pregovora za zaključivanje Ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o slobodnoj trgovini Bosne i Hercegovine i Republike Turske, obavi pregovore o zaključivanju novog ugovora o slobodnoj trgovini između dviju država.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2016. godinu i primilo k znanju Izvještaj o radu Ministarstva obrane BiH za 2016. godinu.

Imenovan je pukovnik Zoran Spasenović za šefa dijela kontingenta Oružanih snaga BiH u operaciji "Odlučna podrška" u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o produžetku mandata grupi oficira Oružanih snaga BiH, slanjem sedme i osme rotacije, u operaciji "Odlučna podrška" u Islamskoj Republici Afganistan.

Donesena je Odluka o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH , kojom se uništava sva količina neispravne municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su, kao takva, identificirana nakon izvršenih Kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama za skladištenje municije “Kozlovac“ Tuzla, “Krčmarice“ Banja Luka, “Duži“ Trebinje, “Krupa“ Hadžići, “Kula 2“ Mrkonjić-Grad, “Blažuj“ Sarajevo, “Gabela“ Čapljina i “Car Dušan“ Rudo.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje memoranduma o razumijevanju Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva energetike Sjedinjenih Američkih Država o sprečavanju nedozvoljene trgovine nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o razmjeni podataka vezanih za sigurnosne provjere o terorizmu, Izmjena u Sporazumu Bosne i Hercegovine i Evropske unije o sigurnosnim procedurama za razmjenu povjerljivih informacija, Sporazuma Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pograničnom saobraćaju, Sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izborne komisije BiH i Vijeća Evrope, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close