Izazovi

Predsjednici regionalnih gospodarskih komora dolaze u BiH

U planu je formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje suradnja sa relevantnim institucijama i organizacijama kako u regiji, tako i u EU, ali i drugim tržištima.
Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana zabrinut je činjenicom što regija ulaže u infrastrukturu, a gradi barijere.

Politička situacija ne dozvoljava poslovnoj zajednici napredak i željno očekivano kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta koji bi doprinio većoj konkurentnosti gospodarstava regije, istaknuto je u Podgorici na sjednici Upravnog odbora Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana.

Komorski investicijski forum i gospodarske komore njegove članice nastavljaju sa svojim aktivnostima i ostaju na putu realizacije zadatih ciljeva i projekata od kojih će benefite imati poslovna zajednica. U narednom vremenu prioriteti će biti kreiranje paketa proizvoda i usluga koji će biti koncipirani na način da kompanije u njima prepoznaju svoj interes, a Komorski investicijski forum kao pouzdanog partnera, istaknuto je na 10. sjednici Upravnog odbora na kojoj se razgovaralo o aktualnim pitanjima važnim za dalji rad i funkcioniranje Komorskog investicijskog foruma.

U planu je formiranje zajedničkih institucija, zajednički nastup na tržištima, kao i jačanje suradnja sa relevantnim institucijama i organizacijama kako u regiji, tako i u EU, ali i drugim tržištima.

Da je Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana na dobrom putu potvrđuje i činjenica da je partner EBRD, Europskoj komisiji, RCC, CEFTA Tajništvu, GIZ, ADA, kao i partnerskim komorama WKO i DIHK. Sastanku Upravnog odbora prethodio je sastanak mreže nacionalnih koordinatora Komorskog investicijskog foruma, kao i sastanak sa predstavnicima CEFTA Tajništva i GIZ.

Upravni odbor pozdravlja početak zajedničkog upravljanja graničnim prijelazom Tabanovci-Preševo između Republike Srbije i Sjeverne Makedonije od 1. kolovoza, što će u velikoj mjeri doprinijeti bržem protoku ljudi i robe i očekuje da će isti projekt biti realiziran i u ostalim ekonomijama regije.

Također, najavljeno je sudjelovanje predsjednika komora, članica Komorskog investicijsko foruma, na predstojećoj konferenciji ''Izazov izvoza'' koja se održava 29. kolovoza u Sarajevu u okviru projekta ''100 najvećih u BiH'', kao na i gala svečanosti dodjele priznanja ''100 najvećih u BiH'' 18. rujna u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close