Povlače i uništavaju

Povlače se s bh. tržišta četiri proizvoda jer su opasni za korisnike

Predstavljaju ozbiljan rizik za korisnike.
Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2020. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S tržišta BiH povlače se i uništavaju hodalica za bebe, biciklistička kaciga, te plutajuća pomagala za plivanje jer predstavljaju ozbiljan rizik za korisnike, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o hodalici "BE 3568", porijeklom iz Kine, koja predstavlja ozbiljan rizik od ozljeda za djecu jer nije stabilna i može se prevrnuti, ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010, a oznake, uputstva za upotrebu i informacije prilikom kupovine nisu napisane na jednom od službenih jezika u BiH.

Iz Agencije navode da je firma iz Brčkog, koja je uvoznik ove hodalice, poduzela dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, vraćanje od potrošača i uništavanje hodalice, te obavještavanje potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda.

Biciklistička kaciga /Sports prction 01011706/ iz Kine je nesigurna jer nije usklađena s Naredbom o osobnoj zaštitnoj opremi i ne ispunjava sve zahtjeve prema standardu BAS EN 1078+A1:2013, a ne pruža zaštitu od udara i ozljeda, ističe se u priopćenju.

Uvoznik ovog proizvoda poduzeo je mjere njegovog povlačenja s tržišta i uništavanje, a potrošačima koji su ga kupili, savjetuje se da ga ne koriste, već vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje.

Prsluk za plivanje "Svimming vest", čija je zemlja porijekla Kina, predstavlja rizik od utapanja korisnika jer nije usklađen s Naredbom o osobnoj zaštitnoj opremi, ne ispunjava sve zahtjeve prema standardu BAS EN 13138-1:2016, nema propisanu čvrstoću, sigurnosni nepovratni ventili nisu u funkciji, a komore zadržavaju manje od 50 posto originalnog potiska.

Iz Agencije navode da je uvoznik dobrovoljno povukao ovaj proizvod s tržišta i uništio.

Pojas za plivanje /Five-Piece Belt Trainer/, iz Kine, predstavlja rizik od utapanja korisnika jer ne ispunjava sve zahtjeve prema standardu BAS EN 13138-1:2016, nema propisanu čvrstoću, a ni upozorenja, pratećih oznaka i obaveznih obavještenja o proizvodu.

Uvoznik je dobrovoljno povukao proizvod s tržišta i uništio, a potrošačima koji su ga kupili, preporučuje se da ga ne koriste i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su ga kupili, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close