BH-Gas

Povezivanje plinskih sustava dionicom Zagvozd-Imotski-Posušje-Travnik/Novi Travnik

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2017. u 13:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor BH-Gasa i članovi Uprave hrvatskog Plinacroa danas su potpisali Memorandum o razumijevanju i suradnji između BH-Gasa i ovog hrvatskog operatora transportnog plinsko sustava,  kojim su definirana područja suradnje u kojima će se u sljedećem razdoblju intenzivirati aktivnosti u pogledu realizacije razvojnih projekata.

Pri tome je poseban naglasak stavljen na povezivanje plinskog sustava preko tačke južne interkonekcije (pravac Zagvozd-Imotski-Posušje-Travnik/Novi Travnik).

Trenutno stanje plinskog sustava u BiH kao imperativ postavlja zadatak izgradnje drugog ulaza plin u BiH, uvjetovano prvenstveno stanjem postojeće  plinske mreže, s jedne strane, te s druge strane aktivnostima Republike Srpske oko kontrole ulaza plina u BiH.

Postojanje više od jednog ulaza plina proizlazi i kao obaveza koju država BiH kao članica Energetske zajednice mora ispuniti, a u vezi relevantnih naredbi iz oblasti sigurnosti opskrbe.

BH-Gas će na bazi potpisanog Memoranduma, u suradnji sa Vladom Federacije BiH i resornim ministarstvom, pokrenuti aktivnosti na realizaciji nominovanih aktivnosti iz Memoranduma, a sve s ciljem osiguranja stabilnih isporuka prirodnog plina za građane FBiH i cijele BiH, priopćeno je iz BH-Gasa.

Kopirati
Drag cursor here to close