Komforni uvjeti

Potpisan ugovor za izgradnju šeste lamele bolnice u Novoj Biloj

Gospodarstvo / Flash | 09. 08. 2016. u 13:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem ugovora sa izvođačima radova, danas je ozvaničen početak izgradnje šeste lamele bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj kod Travnika, koja će koštati više od 1,84 milijuna KM.

Ravnatelj ove bolnice Velimir Valjan kazao je danas da će nova lamela omogućiti bolje uvjete i pacijentima i uposlenima u ovoj medicinskoj ustanovi.

"Bolnica će dobiti 25 novih kreveta, među ostalim, za endoskopske i laparoskopske procedure. Dakle, dobit ćemo prostor koji omogućava bržu dijagnostiku i lakše liječenje", kazao je Valjan.

Istaknuo je kako će proširivanjem bolnice biti stvoreni i uvjeti za zapošljavanja 25 do 30 stručnjaka.

"Želimo stvoriti komforne uvjete, kako za osoblje da ne bi, kao i do sada, odlazilo s ovih područja, tako i za pacijetne, kako bi im olakšali probleme i što manje ih upućivali na liječenje u druge bolničke centre", naglasio je Valjan.

Ministar zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) Nikola Grubešić kazao je kako je većinu novca za izgradnju šeste lamele osigurala Vlada Republike Hrvatske, te je naglasio kako će, uz značajna dosadašnja ulaganja u ovu bolnicu, ona donijeti višestruku korist, te će omogućiti ugodniji ambijent za rad i liječenje pacijenata.

Radove na izgradnji šeste bolničke lamele izvodit će nekoliko domaćih kompanija, a istaknuto je da bi izgradnja trebala trajati godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close