Program obuke

Postanite dadilja profesionalac, prijavite se na program obuke!

Gospodarstvo / Flash | 13. 05. 2016. u 09:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U životu svakog roditelja dođe trenutak kada treba pomoć u čuvanju djeteta, a sa tim trenutkom dolazi i veliko pitanje – kome prepustiti brigu? Sigurno da će i obitelj i prijatelji pomoći, ali što je sa dadiljama kao profesionalcima?

Dadilja je osoba, koja čuva, njeguje i vodi brigu o razvitku i sigurnosti jednog djeteta ili više djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Uglavnom radi u domu djeteta i najčešće u vrijeme odsutnosti roditelja.

Predstavnici  SEC-a održat će prezentaciju navedene obuke u prostorijama Službe za zapošljavanja (Kralja Tvrtka br. 19) u ponedjeljak 16.05.2016. u 9 sati.

Pozivaju se sve nezaposlene osobe koje imaju najmanje završenu osnovnu školu, najmanje 18. godina, zdravstvenu sposobnost i interes za zanimanje dadilje da dođu na prezentaciju i prijave se za obuku.

Dadilja uz komunikaciju s roditeljima, izrađuje svakodnevni plan svog rada i aktivnosti djeteta, koji joj omogućuje samostalnu brigu o njezi i odgoju djeteta od dojenačkog (od 6 mjeseci) do ranog školskog uzrasta.

Često se dadilja odabere po preporuci – poznajemo nekog i sigurni smo da ima strpljenja sa djecom i možda ima i iskustva u čuvanju djece i to su nam jedini pokazatelji stručnosti.

A zašto mora biti tako? Zar dadilja ne može biti netko za koga smo sigurni da će provoditi kvalitetno vrijeme sa djetetom, poznavati osnovne faze u razvoju djeteta, pravilno hraniti i oblačiti dijete te provoditi vrijeme u igri koja doprinosi socijalizaciji i učenju? A šta u slučaju nekih hitnih stanja? Zar ne može dadilja biti netko tko će znati pravilno reagirati u situaciji i pružiti odgovarajuću pomoć?

Naravno da može i upravo zahvaljujući roditeljima i dadiljama koje žele profesionalno obavljati svoj posao tim Socijalno – edukativnog centara je kreirao program obuke za ''Dadilje''.

Obuku će provoditi Ustanova za obrazovanje odraslih ''Socijalno – edukativni centar'' (SEC) Mostar, a trajat će tri mjeseca tj. 226 nastavnih sati. Kroz pet modula nastave, polaznici će tijekom teoretske i praktične nastave naučiti kako njegovati i hraniti dijete u skladu s standardiziranim procedurama za pojedini uzrast, te pripremiti uvjete za odmor djeteta. Kako poticati razvoj djeteta u svim njegovim razvojnim oblastima.

Naučit će sve aspekte brige o cjelokupnom razvoju djeteta, kroz kreiranje, biranje i organiziranje igara i aktivnosti, te asistiranju pri izradi školskih i domaćih zadataka. Veći dio nastave je praktični rad koji će se održavati u javnim gradskim vrtićima u Mostaru.

Obuka je namijenjena osobama koje se već bave čuvanjem i odgojem djece ili se žele baviti ovim poslom u budućnosti te svima koji žele nadopuniti svoja znanja i vještine iz oblasti odgoja djece.

Broj polaznika je ograničen pa su iz SEC-a pozvali sve zainteresirane da dostave prijave u što kraćem i roku i osiguraju svoje mjesto na obuci.

Za više informacija kontaktirajte osoblje SEC-a na na mail [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close