Sajam u Stocu

Poslušajte radionicu o perspektivi uzgoja i destiliranja smilja u Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2015. u 06:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bogati sadržaj neće izostati ni ove godine, a sve će se održati 9. i 10. listopada 2015., u školskoj sportskoj dvorani u Stocu. Prvog dana, održavanje manifestacije će se obilježit svečanim prijemom i otvaranjem u 11 sati nakon čega će biti otvoren za posjetitelje sve do 19 sati.

U tome razdoblju zainteresirani će moći sudjelovati na stručnim radionicama.

Bogatu gastro ponudu stolačkog kraja od 14 sati prezentirat će chef Goran Raguž.

Poslije, od 15 do 18 sati slijede stručna predavanja. Jedno od njih je ''Perspektivnost uzgoja i destiliranja smilja u Hercegovini'' koju vodi prof.dr. Ahmed Džubur. Nakon toga slijedi ''Ishrana bilja-gnojidba smilja'' (doc.dr.sc. Adrijana Filipović) te ''Tehnologija uzgoja smilja'' (prof.dr. Nezir Tanović) i na kraju predavanje o Korištenju prehrambenih proizvoda u turizmu (Ana Marušić Lisac).

Budući da ova manifestacija svake godine okuplja sve više izlagača koje obilazi sve više posjetitelja, uobičajeno je da se rad najboljih nagradi. U subotu, drugog dana održavanja sajma (od 09 do 19 sati) održat će se odabir najboljih u trajanju od 12 do 13 sati.

Najuspješnijim izlagačima će se dodijeliti nagrade za trud, rad i kvalitetu, a organiziran je od strane predsjednika Organizacijskog odbora (Načelnik općine). Nakon toga u poslijepodnevnim satima od 17 do zatvaranja je predviđen zabavni glazbeni program uz druženje posjetitelja i izlagača.

Cilj sajma je predstaviti plodove Hercegovine (Mediterana) kroz prezentiranje domaćih i stranih izlagača i očuvati vrijednost šipka-nar, smokve i masline te ako je moguće ostvariti dodatnu suradnju s potencijalnim partnerima.

Kako bi se sve održalo na nivou, organizatori (Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja) pozdravljaju sve uključene u aktivnosti promocije, organizacije i održavanja manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close