kandidati

Posao iz snova u Sloveniji žele raditi i siromašni i milijunaši

Gospodarstvo / Flash | 07. 04. 2016. u 05:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za posao pastira na Velikoj planini u slovenskim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularizirao ekološki turizam i slovenski turistički kapaciteti općenito, do sada se javilo već preko 3.000 ljudi iz cijelog svijeta, izjavio je u srijedu voditelj tog projekta Matjaž Zorman.

"Javljaju nam se kandidati iz cijelog svijeta, iz SAD-a, Australije i drugih država, dosta je i naših Slovenaca, a najviše se prijavilo Mađara", kazao je Zorman za Slovensku televiziju u vezi akcije traženja kandidata za "posao iz snova", kako se cijela stvar u reklami predstavlja, prenosi Hina.

Zorman je rekao da već imaju dva kandidata u najužem izboru koje će uskoro pozvati na razgovor, kako bi preuzeli "službu iz snova" jer je riječ o tipu ekstenzivnog stočarastva pri kojemu se životinje početkom ljeta iz staja i ograđenih prostora u nizini premještaju u više planinske predjele, gdje trava ostaje sočna i za ljetnih vrućina.

"Jedan je Amerikanac, milijunaš koji je čak ponudio da će sam plaćati smještaj i hranu kako bi mogao čuvati krave i ovce, a drugi je iz Makedonije, siromašan mladić bez škole i radnog iskustva", kazao je Zorman.

Sveukupno do rujna ove godine namjeravaju regrutirati deset pastira koji bi ovce, koze i krave čuvali u intervalima od dva do tri tjedna.

Ne bi dobivali novčanu naknadu, ali bi živjeli u ukusnim drvenim kućicama i jeli prirodnu hranu, uz mogućnost sudjelovanja u raznim zabavnim igrama i edukativnim radionicama.

Kratki video-oglas planinskog odmarališta za ekološko stočarenje koji je objavljen na engleskom jeziku do sada je pregledalo skoro dvjesto tisuća korisnika interneta, a o njemu i Sloveniji pisali su mnogi strani mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close