E-Porezi

Porezni obveznici u BiH mogu elektronski komunicirati sa UNO

Koristeći elektronske usluge UNO, obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obaveze po osnovu neizravnih poreza.
Gospodarstvo / Flash | 09. 02. 2018. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH danas je pustila u funkciju novi portal E-Porezi, putem kojeg će porezni obveznici moći elektronski komunicirati sa nadležnim u UNO.

Koristeći elektronske usluge UNO, obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obaveze po osnovu neizravnih poreza.

U svakom trenutku imat će pristup svojim podacima, prije svega onim koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika neizravnih poreza, te podacima sa porezne kartice, tako da će moći vidjeti sve svoje proknjižene poreske prijave, poreske uplate i slično.

Svi porezni obveznici koji su se registrirali u nadležnom regionalnom centru UNO za korištenje elektronskih usluga, danas su putem elektronske pošte dobili pretpristupne parametre za prvi ulazak na novi elektronski portal E-Porezi.

Portal je dostupan za porezne obveznike na adresi https://e-porezi.uino.gov.ba:4443/ na koju se može pristupiti putem nekog od web pretraživača (Internet Explorer, Google Chrome ili Mozilla Firefox).

Nakon prvog ulaska na portal sa pretpristupnim parametrima, svi korisnici prvo moraju promijeniti lozinku sa kojom će svaki sljedeći put ulaziti na portal. Opcija za izmjenu lozinke nalazi se u meniju 'upravljanje pristupom portalu', navodi se u priopćenju UNO.

Registrirani korisnici elektronskih usluga UNO potom mogu podnostiti prijave za PDV i akcizu elektronskim putem u zakonski predviđenim rokovima.

Kopirati
Drag cursor here to close