U jednom danu

Porezna uprava zapečatila 64 objekta i izdala skoro 300.000 KM kazni

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2016. u 09:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH je u subotu, 11. ožujka, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 211 inspekcijskih nadzora.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljske i druge uslužne djelatnosti.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili osamdesetjednog (81) neprijavljenog radnika i 41 objekat u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečećeno je 64 objekta i izdato 127 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 295.350,00 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

Porezna uprava FBiH nastaviti će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Kopirati
Drag cursor here to close