Njemačka razumije

Poljoprivrednici traže poseban tretman jer se ne mogu nositi s SSP-om

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2016. u 14:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici poljoprivrednika iz Bosne i Hercegovine na današnjem sastanku s njemačkim ministrom poljoprivrede Christianom Schmidtom, koji boravi u posjeti BiH, tražili su poseban tretman narednih pet godina jer smatraju da se ne mogu nositi sa zahtjevima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

U ime Koordinacije udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika BiH Dževad Kovač novinarima je nakon sastanka kazao da je zadovoljan razumijevanjem njemačkog ministra i njegovom voljom da se pomogne bh. gospodarstvenicima

''Naš zahtjev je da narednih pet godina imamo poseban tretman, da se pripremimo, jer drugačije ne možemo preživjeti SSP'', istaknuo je Kovač.

Dodao je da su bh. poljoprivrednici u nepovoljnoj situaciji, koju su, između ostalog, napravili velika administracija i kašnjenje poticaja.

''Mi bi naše proizvodnje morali gasiti jer nismo u rangu onih iz Europske unije'', naveo je Kovač.

Poljoprivrednike je predstavljao i Vladimir Usorac koji je prezentirao stanje u bh. poljoprivredi. Naglasio je da bi, bez drugačijeg tretmana, bile velike štete u ovom sektoru.

Mišljenja je da bi se primjena SSP-a najviše odrazila na manje proizvođače.

Schmidt je na konferenciji za medije ponovio spremnost Europske unije i Njemačke za pružanje pomoći na putu BiH k EU.

Kopirati
Drag cursor here to close