Tko će platiti

Pokvarilo se meso na Visokoj Glavici zbog spora oko struje

Gospodarstvo / Flash | 08. 09. 2016. u 08:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veće količine mesa pokvarene su u tvornici Asja, nekadašnjem pogonu Lijanovića, na Visokoj Glavici kod Širokog Brijega zbog čega se posljednjih dana širi nesnosan smrad.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info inspekciju je osobno pozvao nekadašnji vlasnik Jerko Ivanković Lijanović, a riječ je o 40 tona piletine u vlasništvu Asje.

Večernji list pak piše kako je županijska inspekcija izvijestila federalne inspektore da poduzmu korake jer je slučaj u njihovoj nadležnosti zato što je dozvole za rad turska kompanija dobila od federalnog Ministarstva turizma i okoliša.

''Problem je nastupio između dojučerašnjih vlasnika Lijanovića i kompanije Asja Sezer koji su se sporili oko toga tko treba izmiriti sve obveze iako je kompanija privremeno obustavila rad'', navodi Večernji list dodajući kako je u sporu ostalo problematično tko treba platiti račune za struju, koje mjesecima nitko nije plaćao.

Elektroprivreda HZHB uputila je navodno više upozorenja na koja nitko nije odgovarao, pa su pogoni isključeni iz mreže. Nakon određenog vremena nastao je problem jer se meso počelo otapati, pa je došlo do kvarenja 40 tona mesa.

Večernjak navodi kako je pogone posjetila u srijedu i federalna inspekcija te da u krugu tvornice postoji i odgovarajuća spalionica u kojoj bi se meso, ukoliko to inspekcija naredi, moglo spaliti.

No, i za njezin rad potrebna je električna energija. Drugo rješenje je da se meso odveze u neku drugu spalionicu. No, tada bi se trebalo radi prijevoza ponovno zamrznuti za što je opet potrebna struja.

Kopirati
Drag cursor here to close