Konferencija Dani osiguranja u BiH

Podići svijest građana o značaju osiguranja

Vodeći se idejom da je građanima prije svega potrebno pružiti korektne i pravovremene informacije o prednostima osiguranja, Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira 26. i 27. rujna ove godine prvu regionalnu konferenciju struke osiguranja.
Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirovinsko, zdravstveno i druge vrste osiguranja imovine i osoba garantiraju materijalnu sigurnost nakon isteka radnog staža,što je težnja modernog čovjeka. Ipak, unatoč ovoj težnji, te promjenljivim prilikama i iskušenjima modernog života, građani Bosne i Hercegovine se teško odlučuju kako na osiguravanje imovine tako i na osiguravanje osoba.

Vodeći se idejom da je građanima prije svega potrebno pružiti korektne i pravovremene informacije o prednostima osiguranja, Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira 26. i 27. rujna ove godine prvu regionalnu konferenciju struke osiguranja pod nazivom "Dani osiguranja u BiH".

Jedan od ciljeva konferencije je da se građanima i građankama BiH prenese poruka da je cilj i svrha osiguranja financijska zaštita od rizika kojima su svakodnevno izloženi. Želeći zajednički raditi na podizanju svijesti građana o važnosti osiguranja, te dati stručni doprinos u razvoju ove djelatnosti kao neizostavnog dijela ekonomske stabilnosti svakog društva, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Jasmina Selimović i generalni tajnik Udruženja društava za osiguranje u FBiH Ermin Čengić, tijekom konferencije potpisat će Sporazum o suradnju u edukaciji.

Ovim sporazumom, kako je istakao Čengić, bit će otvoren put za nastavak suradnje u oblasti edukacije između strukovnog udruženja osiguravatelja i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu kao institucije koja gradi poseban senzibilitet u pogledu promocije obrazovnih sadržaja iz oblasti osiguranja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close