Porezna uprava RS

Počelo popunjavanje prijava u ime poreznih obveznika

''U prvoj fazi ovog projekta, Porezna uprava RS će ove prijave popunjavati samo za porezne obveznike-pravne osobe'', pojašnjavaju u priopćenju.
Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2019. u 12:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Poreznoj upravi Republike Srpske (RS) uveli su mogućnost predispunjavanja poreznih prijava, odnosno Pre-filling-a za poreznu prijavu za držanje i upotrebu oružja, koju će ubuduće oni popunjavati u ime poreznih obveznika-pravnih osoba. 

''U prvoj fazi ovog projekta, Porezna uprava RS će ove prijave popunjavati samo za porezne obveznike-pravne osobe'', pojašnjavaju u priopćenju. 

Ta nova mogućnost važan je korak k ispunjenju jednog od glavnih ciljeva Porezne uprave RS u budućnosti, a to je pojednostavljenje procedura. 

''Težimo k tome da Porezna uprava uime poreznog obveznika popunjava što veći broj poreznih prijava i tako im olakša sam postupak podnošenja poreznih prijava, a samim tim olakša i rad svojim službenicima '',navode u priopćenju. 

Što se tiče ove nove mogućnosti, suština je u tome da Porezna uprava RS na osnovu podataka koje dobiva od MUP-a izvrši popunjavanje obrasca PP-RO za porezne obveznike-pravna osobe koji imaju registrirano oružje, a koji su obveznici poreza na registrirano oružje za 2019.. 

S tim u vezi, obavještavaju obveznike poreza na registrirano oružje, u ovom slučaju pravne osobe, da će ih u idućem razdoblju pozivati službenici Porezne uprave RS da dođu u mjesno nadležnu područnu jedinicu Porezne uprave RS, kako bi preuzeli otiskane popunjene porezne prijave. 

Porezni obveznici dužni su da pregledaju popunjene porezne prijave za registrirano oružje, da ih potpišu i da jedan primjerak predaju u područnu jedinicu. 

Te aktivnosti se realiziraju u okviru projekta koji porezne administracije u BiH realiziraju sa Švedskom poreznom upravom pod nazivom ''Jačanje kapaciteta poreznih administracija u BiH'' koji je započeo s realizacijom polovinom 2017., a završetak je planiran krajem 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close