Borba traje

Plenković: U tijeku je restrukturiranje Agrokora

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2017. u 16:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u petak u Prelogu, komentirajući situacije u koncernu Agorkor, kako je u tijeku proces restrukturiranja i konsolidiranja Agrokora i njegovih društava, te naglasio da su najvažnija radna mjesta i normalno poslovanje hrvatskog gospodarstva.

"U ranoj smo fazi, a Ante Ramljak, izvanredni Vladin povjerenik, jučer je dao prvo izvješće. Vidjeli ste ono što je temeljno, da su utvrdili, uz određenu malu rezervu, kolike su obveze i kolika su dugovanja", rekao je premijer Plenković novinarima, javila je Hina.

Dodao je kako Price Waterhouse Coopers, jedna od četiri top svjetske firme u reviziji, radi svoja izvješća, ponovivši kako je najvažnije zadržavanje radnih mjesta i normalno poslovanje hrvatskog gospodarstva.

"Kakva će biti konačna konfiguracija slučaja u Agrokoru nitko ne može sa sigurnošću predvidjeti i to će ovisiti o brojnim dogovorima s različitim vjerovnicima“, zaključio je predsjednik hrvatske Vlade.

Iz koncerna Agrokor jučer su izvijestili da su krajem ožujka ove godine dugovanja Agrokora iznosila ukupno 40,41 milijardu kuna (oko 5,5 milijardi eura), od čega se najveći dio, 24,5 milijardi kuna (oko 3,3 milijarde eura) odnosi na dug prema financijskim vjerovnicima, podsjeća Hina.

"U izvješću se također navodi da su s 31. ožujkom 2017. obveze Agrokora više za 920 milijuna eura, nego što su pokazivali posljednji financijski izvještaji s kraja rujna 2016. U strukturi tog duga su 2 milijarde i 400 milijuna kuna (oko 330 milijuna eura) novih zaduženja, dok je iznos od pola milijarde eura nedefiniran dug i ne zna se što je", kazao je Ramljak.

Potvrdio je da sada to istražuje revizorska kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close