Planovi...

Planira se razvoj Bugojna

Prostornim i urbanističkim planom do razvijenijeg i prosperitetnijeg Bugojna
Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2020. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prostorni plan općine Bugojno je jedan od strateških dokumenata za dalji razvoj ove lokalne zajednice, a građanima će omogućiti kvalitetniji život u budućnosti.

Ovo je, između ostalog, kazao načelnik Hasan Ajkunić tijekom prezentacije druge faze izrade prednacrta prostornog plana tog grada za period od 2019. do 2039.

''Radi se o dokumentu koji će omogućiti da imamo novu poslovnu zonu i prometnice, i riješimo neka pitanja na teritoriji općine, kao što je deponija, ili gradsko groblje. Vjerujem da će se aktivnosti na izradi tog plana završiti u predviđenom roku i da će se, u formi nacrta, uskoro naći pred vijećnicima'', naglasio je.

Paralelno će, dodaje, uslijediti raspisivanje javnog poziva za izradu urbanističkog plana koji će, također, predstavljati "ćeliju na kojoj će se bazirati svi naredni razvojni planovi u Bugojnu“.

''Raspolagat ćemo prirodnim bogatstvom na najkvalitetniji način, i stvoriti pretpostavke za širenje grada prema Vrbasu, i susjednim općinama. Postoje površine koje su neiskorištene, a pružaju potencijal koji smo prepoznali', zaključio je načelnik Bugojna.

Ističe kako je izrada nove prostorno-planske dokumentacije na teritoriji općine Bugojno svojevrsna dorada postojeće, koja je u primjeni još od 1984.

Kopirati
Drag cursor here to close