Ogorčeni građani Mostara

Pismo gradskim ocima: Životi su ugroženi, ako ne reagirate, uzet ćemo stvari u svoje ruke!

Gradonačelniče, prošetatjte u susjedstvo da vidite kako se 'divlja' po cesti
Gospodarstvo / Flash | 30. 04. 2018. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici ulice Fra Didaka Buntića preuzet će stvar u svoje ruke, ako ''gradski oci'' ne učine nešto po pitanju prometne sigurnosti.

Naime u pismu koje su uputili nadležnima, navode kako strahuju za sigurnost djece, jer se po ovoj ulici, ''širokoj svega 10 metara vozi rally''.

''Poštovani gradski oci na čelu s gospodinom gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, obraćamo Vam se kao punopravni građani ovog grada i stanovnici ulice Fra Didaka Buntića. Nažalost,moramo priznati da je ovo jedna od najgorih ulica po pitanju sigurnosti u gradu. Vratimo se godinama unazad kad smo živjeli u smradu otvorenih kanala, bez rasvjete i čekali smo 20 godina da se riješi to pitanje ali ovo kroz što prolazimo ne može čekati ni 20 dana'', poručili su stanari u pismu, navodeći kako je ova ulica pista za vozače, koji su neodgovornom vožnjom već oštetili parkirana auta stanara, no najviše strahuju za živote djece.

''Nakon rekonstrukcije naše ulice, kada su nam napokon dozvolili da živimo  u civilizaciji te uveli kanalizaciju i postavili rasvjetu,naša ulica postala je pista za vozače, koja za posljedicu ima par razbijenih automobila naših susjeda gdje se vozači ne zaustavljaju nego jednostavno nastave voziti dalje. Materijalna šteta je nadoknadiva, ali ljudski život nije jer kao što znate tu je i osnovna škola čiji su učenici svakodnevno suočeni s opasnošću u prometu'', poručili su stanari koji dodaju da su od Gradske uprave tražili da im se vrazi ležeći policajac, nakon čega su nadležni došli te poszavili znak prije pola godine.

Od tada pa do danas znak stoji bez ležećeg policajca.

''Tražimo od Vas sada i  postavljanje ležećeg policajca i kamere jer ne želimo da netko strada. Gospodine gradonačelniče Vi ste naš susjed, samo nas  dvije ulice dijele, pa Vas molimo da ponekad dođete do naše ulice i vidite kako se vozi reli kroz ulicu široku svega 10m. Kao što kažemo, materijalna stvar je nadoknadiva, ali ljudski život nije. Ukoliko se u najkraćem mogućem roku ne riješi sigurnost u našoj ulici,mi kao stanovnici ulice uzet ćemo stvar u svoje ruke'', napisali su u pismu stanovnici ulice fra Didaka Buntića.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je rekao kako će policija pojačati kontrole, koje se već provode u akciji.

Policija provodi kontrolu nadzora brzine u prometu, vezivanje pojasa i korištenje telefona u vožnji.

Pokušali smo kontaktirati i odjel za Urbanizam i građenje grada Mostara, no tijekom jutra se nitko nije javljao na pozive, upućene na broj koji je naveden na službenim stranicama Grada Mostara.

Inače, da bi se postavio tzv. ležeći policajac mjesna zajednica i stanari prvo trebaju poslati zahtjev Odjelu za Urbanizam i građenje Grada Mostara, koji odlazi na razmatranje. Na teren izlaze prometni inspektori i ukoliko se utvrdi da ima potrebe za postavljanjem ležećeg policajca  izda se rješenje za gradnju, koje se uputi i policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close