Mali šaht, veliki problemi

Pismo čitatelja: Mostarci plivajte dok se šahtovi ne odčepe sami od sebe

Čitatelj je nezadovoljan malim šahtom koji je postavljen u Ulici maršala Tita.
Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nekako su građani Mostara navikli da o „gradskim problemima“  s gradskim službama „komuniciraju“ preko vašeg portala jer su se osvjedočili da nadležni iz istih reagiraju samo kada se osjete prozvanim i kao da svako jutro traže od „Bljeska“ da ih uputi u njihov posao. Uglavnom pišu o višegodišnjim rupama u ulicama gdje stanuju, „bazenima“ u dvorištima ispred zgrada, nelegalnim deponijama smeća, divljoj gradnji, bahatom parkiranju i sl.'', navodi na početku svog pisma naš čitatelj.

Čitatelj je nezadovoljan šahtom koji je prema njegovim riječima malo veći od onih koji  ljudi imaju u kupatilima.

Foto: Čitatelj / Šaht u Ulici maršala Tita

''Jednog dana napravi se Studentski hotel na Trgu Ivana Krndelja, na uštrb ulice napravi se bašta istog i napravi se alternativni priključak u Ulicu maršala Tita pod nekim čudnim uglom mimo svih prometnih pravila....i napravi se maleni šaht za odvod vode, tik nešto malo veći od onog kojeg svi imamo u kupatilima ako slučajno ne daj bože procuri mašina za rublje ili prokapa bojler'', navodi naš čitatelj.

Dodaje kako je ''netko matematičkom formulom izračunao da je taj mali poluzačepljeni šaht sasvim dovoljan da prihvati sve oborinske vode koje se sa magistrale i ispod magistrale i tko zna još od kuda, ulicom Mehe Tase i Hamida Vuka (čiji su šahtovi davno začepljeni i asfaltirani), udruženim snagama sjure kroz podvožnjak ispod željezničke stanice''.

''Te ogromne količine vode,kojoj bi pozavidjele neke pritoke Neretve u ljetnom periodu, u samo nekoliko minuta padalina naprave stanje kao na slikama. Promet automobilima je otežan,  a pješaci se gledaju „sa jedne obale na drugu“ očekujući neki splav spasa'', naveo je naš čitatelj.

Foto: Čitatelj / Poplivana ulica 

Da bi apsurd bio veći, navodi čitatelj, cijevi od kolektora su postavljene samo nekoliko metara dalje i nikome od odgovornih nije palo na pamet da ovaj mali šaht dobije „većeg brata“ , da naprijed spomenute ulice dobiju šahtove i da se sve to lijepo uveže po pravilima struke.

''Na kraju ostade jedan poluzačepljeni šaht da prkosi gradskim službama (ma tko god bio zadužen za njega), jedna ulica u nizu mostarskih ulica sa neriješenim odvodima u gradu kolektora, u gradu vječnih građevinskih radova, u gradu sa jezerima ispred zgrada, u gradu nelegalnih deponija, divlje gradnje i bahatog parkiranja, u gradu u kojem se pješaci boje vozača, a vozači užasavaju pješaka, u gradu u kojem se svaki nedostatak volje da se nešto učini pravda sa nedostatkom Gradskog Vijeća ili neodržavanjem izbora u Mostaru, kao da će  kada se napokon i to dogodi, kolektori odjednom proraditi, ulice će se  same asfaltirati, a odvodi odčepiti sami od sebe, a do tada plivajte dragi sugrađani i pazite se rupa na cestama'', zaključuje u svom pismu čitatelj portala Bljesak.info.

Foto: Čitatelj / Šaht u Ulici maršala Tita
Kopirati
Drag cursor here to close