Javne konzultacije

Pišite Vladi HNŽ oko Strategije razvoja

Proces izrade Strategije razvitka odvijao se u nekoliko faza. U prvom koraku izrađeni su Socio-ekonomska analiza i Strateška platforma; u drugom koraku definiran je programski okvir – prioriteti, mjere i projekti.
Gospodarstvo / Flash | 09. 04. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Panorama Mostara

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je Odluku o izradi Strategije razvitka Hercegovačko-neretvanske županije 2021.-2027.

''Strategijom razvitka županije utvrđuju se ciljevi i prioriteti razvitka županija, način njihova ostvarivanja, financijski i institucijski okvir za implementiranje, monitoring, evaluiranje i izvješćivanje, i ista je osnovni dokument za izradu sektorskih strategija, DOP-a, proračuna i programa javnih investicija županija i dr. Odluka o izradi Strategije utemeljena je na odredbama Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvitkom u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ br. 32/17) i Uredbe o izradi strateških dokumenata u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“ broj: 74/19)'', navode iz Vlade.

Proces izrade Strategije razvitka odvijao se u nekoliko faza. U prvom koraku izrađeni su Socio-ekonomska analiza i Strateška platforma; u drugom koraku definiran je programski okvir – prioriteti, mjere i projekti.

''Nacrt Strategije razvitka Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021.-2027., predviđen za konzultacije, dostupan je za Vaše komentare, sugestije i primjedbe.

Kroz proces konzultacija planirano je da se Nacrt dokumenta korigira i dopuni informacijama, mjerama i projektima koji nedostaju, razradi indikativni financijski okvir i očekivane vrijednosti pokazatelja, te da isti budu obuhvaćeni konačnom verzijom Strategije razvitka.

Vaše prijedloge i komentare na Nacrt Strategije razvitka Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021.-2027. možete unijeti na obrascu (u prilogu) kojega je potrebno dostaviti najkasnije do 8.5.2021. godine na e-mail adresu: [email protected]'', poručili su iz Vlade, na čijim stranicama možete pronaći dokument Strategija razvitka, kao i obrazac za prijedloge.

Kopirati
Drag cursor here to close