Odobren izvoz

Piletina iz BiH može u EU

U sljedećim danima Ured za veterinarstvo BiH bi trebao izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene napopis izvoza pilećeg mesa za EU.
Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Europska komisija je na sjednici održanoj u petak stavila Bosnu i Hercegovinu na popis zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju, objavio je Klix.ba. pozivajući se na Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U sljedećim danima Ured za veterinarstvo BiH bi trebao izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene napopis izvoza pilećeg mesa za EU.

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU, boravio je u BiH od 26. rujna do 6. listopada 2018., te je u preliminarnom izvješću dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koju je Ured za veterinarstvo zajedno s izvoznim objektima već ispoštovao, a radi se o pregledu trupova pilećeg mesa neposredno nakon klanja.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji je najavljivao ovu odluku Europske komisije, ranije je za Klix.ba naveo kako BiH ima najmanje deset ozbiljnih tvrtki koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close