Devet timova se borilo za prvo mjesto

''Ožujsko Business Case Challenge'' nadmašio očekivanja!

Devet najboljih timova se svojim idejama borilo za prvo mjesto
Gospodarstvo / Flash | 26. 12. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale “Ožujsko Business Case Challenge” održano je 20. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu u organizaciji Centra za razvoj karijere - CERK i kompanije Molson Coors BH, a u suradnji sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu. Ukupno 17  prijavljenih timova sa prostora Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske i Srbije, borilo se u velikom finalu.

Teme ovogodišnjeg takmičenja su bile: ''Ožujsko regionalni pristup'', kojom bi se brend dodatno približio svojim potrošačima na regionalnom, odnosno lokalnom nivou, ''Ožujsko i mladi'' kako bi na inovativan način Ožujsko pivo približili mladima, kao i “Craft Pivo - lansiranje brenda” - kreiranje kampanje za predstavljanje novog craft piva.

U finalu, u konkurenciji 9 timova finalista iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Banja Luke i Istočnog Sarajeva prilikom prezentacija izuzetno visokog kvaliteta studentskih radova, žiri je donio odluku da dodijeli dva prva mjesta i vrijedne novčane nagrade timovima „Newoice“ iz Sarajeva i timu “M&M” iz Banjaluke.

Treće mjesto mjesto zauzeo je tim „Tech&Sense” iz Tuzle i Istočnog Sarajeva. Organizatori ističu da je “Ožujsko Business Case Challenge” bio veoma uspješan, te da su veoma ponosni što je ovaj projekat nadmašio očekivanja i privukao veliki broj takmičara da predstave svoje poslovne ideje. Iz kompanije Molson Coors BH ističu, da u 2019. godini planiraju mnoštvo zanimljivih projekata namijenjenih upravo mladima.  



Kopirati
Drag cursor here to close