"Ideje koje grade život"

Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

Sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom 2017. i 2018.. Pravo na učešće imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.
Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2019. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX pod nazivom "Ideje koje grade život" otvoren je danas i trajat će do 22 travnja. Ova nagrada predstavlja priznanja za izuzetna građevinska i arhitektonska postignuća.

Sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom 2017. i 2018.. Pravo na učešće imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.

Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak radnje, cjelovita održivost te ostalo.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Članovi Odbora nagrade su stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Odbor čine Gordana Broćeta, prodekanica za znanstveno istraživački rad s Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Ivo Čolak, redovni profesor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te poznati arhitekta Hasan Ćemalović.

Pobjednički projekt ide na natjecanje u Mexiko

Kompanija prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanjem nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje, te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe arhitekture i graditeljstva Bosne i Hercegovine na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se u studenom održati u Meksiku.

Detaljnije podatke o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na linku: www.cemex.hr/graditeljska-nagrada-cemex.

Graditeljska nagrada CEMEX uspostavljena je sa svrhom prepoznavanja najkvalitetnijih radova na području graditeljstva sjevernog Meksika, matične zemlje kompanije CEMEX. Od 2005. poziv za podnošenje prijava proširen je izvan granica Meksika. Danas ova nagrada predstavlja jasan odraz i opredjeljenje CEMEX-ovog aktivnog sudjelovanja u međunarodnoj graditeljskoj kulturi.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close