Šljiva Požegača

Otvoren jedanaesti sajam ''Dani šljive Prozor-Rama 2016.''

Gospodarstvo / Flash | 19. 09. 2016. u 15:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori sajma su općina Prozor-Rama i agencija za lokalni razvoj te općine, a svečano otvaranje upriličio je prigodnim govorom Josip Juričić, pomoćnik načelnika te općine.

Juričić je u izjavi za Fenu kazao kako je ovo jedan veoma uspješan sajam na kojem sudjeluje oko stotinu izlagača na površini od oko 600 metara četvornih i stotinu metara gastro ponude.

''Na sajmu svi nazočni imaju priliku vidjeti razne poljoprivredne proizvode, kao i prerađevine od tih proizvoda. Također su predstavljene i turističke usluge. No, ono po čemu je poznata Prozor-Rama jeste šljiva Požegača od koje se pravi posebno kvalitetna i poznata ramska rakija šljivovica. Pored spomenutoga tu su i druge prerađevine kao što su pekmezi, prerađevine od mlijeka iz tri domaće mini sirane, te posebna vrsta autohtonog ramskog bijelog luka'', kazao je Juričić.

Dodao je kako ovo veoma mnogo znači za općinu Prozor-Rama, ali i za izlagače.

''Na ovaj način pozivamo i ohrabrujemo izvođače, kako bi pronašli svoje mjesto na tržištu te odmjerili svoje kvalitete proizvoda'', naglasio je Juričić.

Istaknuo je kako će pored spomenutoga biti upriličene i radionice o turizmu i poljoprivredi na temu " Kako što uspješnije koristiti EU fondove".

''EU fondovi su došli i do proizvođača i nisu više samo na razini Županije ili Federacije te je stoga veoma bitno da se proizvođači upoznaju s načinom korištenja tih fondova'', istaknuo je Juričić i pozvao sve one koji su u blizini Prozor-Rame da posjete sajam i upoznaju se s kvalitetom i asortimanom proizvoda ramskog kraja.

Svečano otvaranje sajma, prigodnom izvedbom plesnih tačaka uljepšale su ramske mažoretkinje.

Kopirati
Drag cursor here to close