Buna

Otvaranje 4,6 milijuna maraka vrijedne transformatorske stanice Mostar 9

Gospodarstvo / Flash | 18. 10. 2016. u 12:24 D.K
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 20. listopada, u rad će biti puštena transformatorska stanica 110kV Mostar 9 s priključnim dalekovodom, koja se nalazi u mjestu Buna, južno od Mostara.

Radi se o prvom značajnijem projektu Elektroprijenosa BiH na području koje pokriva Operativno područje Mostar, a njegovom realizacijom stvoreni su preduvjeti za formiranje 110 kV elektroenergetskog prstena oko grada Mostara koji će trajno riješiti sigurnost opskrbe električnom energijom na 110 kV naponskom nivou potrošača na ovom području.

Također, izgradnjom TS i njenom povezivanju sa susjednim transformatorskim stanicama TS Buna postaje jako bitna čvorišna točka iz koje će napajati 110 kV elektroenergetska mreža na jugu BiH, čime će se povećati sigurnost napajanja i stabilizacija naponskih prilika u tom dijelu 110 kV elektroenergetske mreže.

Vrijednost projekta iznosi 4,6 milijuna maraka, a izvođač radova je konzorcij tvrtki Dalekovod d.d. Zagreb i Dalekovod d.o.o. Mostar.

Početak svečanosti planiran je u 11 sati, a svoj dolazak najavili su, među ostalim, član Predsjedništva BiH Dragan Čović, generalni direktor Elektroprijenosa BiH Matan Žarić, federalni premijer Fadil Novalić te mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close