Nebo

Otvaraju se aerodromi

Mjere opreza koje će se primjenjivati u nastavku rada sarajevskog aerodroma podrazumijevaju poštovanje fizičke distance, dezinfekciju ruku i nošenje maski za lice.
Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2020. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aerodromi u BiH od ponoći su ponovno otvoreni za komercijalne letove.

Nakon dvomjesečne blokade, prvi zrakoplov koji će sletjeti na sarajevski međunarodni aerodrom je kompanije WIZ AIR, let iz Budempešte. Ovo će i simbolično označiti uspostavljanja zračnog prometa, izvijestila je Federalna televizija.

"S obzirom da su u većini zemalja još uvijek na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od strane kompanija. Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u mjesecu srpnju", kazala je Sanja Bagarić, glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Mjere opreza koje će se primjenjivati u nastavku rada sarajevskog aerodroma podrazumijevaju poštovanje fizičke distance, dezinfekciju ruku i nošenje maski za lice. Kako bi se sprječilo stvaranje gužvi, kontrolno osoblje će regulirati kretanje putnika. Također, pojačano će se provoditi dezinfekcija zrakoplova i terminala.

Osim sarajevskog, od počinju s radom i aerodromi u Mostaru i Tuzli. Također, državljanima susjednih zemalja otvorene su sve granice Bosne i Hercegovine.

"Od 28.5., odlukom Vijeća ministara omogućen je ulazak državljana susjednih zemalja u BiH. I to Crne Gore, Republike Srbije i Republike Hrvatske. Oni mogu nesmetano ulaziti u BiH, naravno uz važeće putne isprave'', pojasnila je Franka Vican, glasnogovornica Granične policije.

Putnici u BiH ulaze bez ograničenja i posebnih uvjeta.

Državljani ostalih stranih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane poslovne razloge i negativan test na koronavirus koji nije stariji od 48 sati. A za naše državljane, od danas je otvorena i granica sa Crnom Gorom.

Kopirati
Drag cursor here to close