Apsurdi Grada

Opkoljeni smećem: Mostarcima 'zabranjeno' čistiti park!

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2017. u 08:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Opkoljeni smo sa svih strana, gušimo se u smeću institucija i kućica, odnosno zaposlenika i ljudi koji se parkiraju na nekadašnjim zelenim površinama i ostavljaju svoje smeće nama'', govori za Bljesak.info jedna od stanarki mostarskog naselja smještenog na križanju ulica Kneza Domagoja i Kralja Tvrtka.

Park je nekada, kako govori ova stanarka, predstavljao jedinu malenu zelenu površinu i žilu kucavicu koja je ovim stanarima mnogo značila, no nakon gradnje i dolaska 'velikih' Institucija i poslovnih objekata oko njih, nekulture i bahatosti građana, sve je uništeno.

Stanari su zajedničkim akcijama, u suradnji s mostarskim poduzećem Parkovi, i ranije sami čistili park koji su smatrali svojim i koji je kao cjelina pripadao zgradama koje ga okružuju, no danas im je i to onemogućeno.

''Mi smo voljni sami čistiti, kao što smo to svih ovih godina i radili. Stanari bi zajednički, u suradnji s Parkovima počistili, i tu su se nekad igrala naša djeca, danas je to nemoguće. Pokušavali smo par puta, no, nakon kontakta Inspekcije i Službe za komunalne poslove i okoliš dobili smo informaciju da park ne pripada niti stanarima, niti Gradu te da ne možemo dobiti dozvolu za čišćenje, odnosno da Inspekcija ne može nikome naložiti da uredi i očisti taj park'', govori stanarka.


Nakon što je Inspekcija na poziv stanara završila uviđaj, utvrđeno je da je zemljište na kojem su izgrađene kućice, kako nam govori stanarka, pripadalo poduzeću Soko koje ih je kasnije prodalo vlasnicima današnjih poslovnih prostora, te da stanari kao i sam Grad nemaju ništa s tim, pa ni dozvolu za čišćenje.

''Htjeli bismo sami uraditi nešto, nije to problem, ali ovo je postalo nemoguće. Više ne znamo kako i na koji način doprijeti do bilo koga u ovom Gradu. Bukvalno se gušimo u smeću. Nemam riječi za ovaj Mostar i ljude koji se u njemu pitaju'', govori stanarka za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close